top of page
Haderslevhestepraksis_0060.jpg

Kiropraktik

Kiropraktisk behandling til heste er gennem de seneste år blevet mere og mere udbredt og anvendes både forebyggende og som behandling. Vi anbefaler udelukkende at kiropraktik udføres af en uddannet dyrlæge og veterinær kiropraktor. 
 


Kiropraktik er en behandlingsmetode til at opretholde bevægeligheden i hele hestens rygsøjle. Det er en manuel terapiform, som kan bruges til mange sundhedsmæssige og præstationsmæssige problemer. Den kiropraktiske behandling har fokus på biomekaniske dysfunktioner i rygraden, som påvirker nervesystemet i hele hestens krop. 
 
Veterinær kiropraktik erstatter ikke traditionel dyrlæge behandling, men kan bidrage med yderligere diagnostiske muligheder og behandling.


 


 

Hestens rygrad er en kompleks struktur bestående af knogler, ligamenter, muskler og nerver. Der er i alt ca. 200 led i hestens rygrad. Mange af hestens muskler hæfter på rygraden og selvom hvert enkelt lille led kun bevæger sig ganske lidt, er ryggen og nakken som helhed meget fleksibel. Hvis et eller flere led i rygsøjlen er låst, kan nerver og muskulatur i det pågældende område ikke arbejde korrekt. Med kiropraktisk behandling manipuleres forskubbede og låste led på plads, for derved at opretholde fuld fleksibilitet og bevægelighed i hele ryggen. 
 

 


 

Alle heste kan have gavn af kiropraktisk behandling enten forebyggende eller som præstationsfremmende behandling.
 
Oplever du nogle af følgende udfordringer med din hest, kan den have gavn af kiropraktisk behandling:

Skæv haleføring

Krydsgaloperer eller værger anspring

Uens muskulatur i ryggen

Svært ved at stille sig til den ene side

Ændret adfærd under rytter

"Hænger" på bidet

Generel nedsat præstation

Ømhed ved berøring af nakke, hals eller ryg 

Tygger ikke normalt eller rækker tunge

 

En kiropraktisk undersøgelse tager ca. 1 time og består altid af en mønstring efterfulgt af en longering inden selve gennemgangen af hestens krop. Det er vigtigt for os at se hesten gå, da det giver os et bedre indblik i hestens fysik, så vi bedre kan rådgive ejer i forhold til det videre forløb.

Du er altid velkommen til at kontakte os og høre mere om den kiropraktiske behandling.

Hvordan virker kiropraktik?

Hvad er kiropraktik?

Hvornår anbefaler vi kiropraktik?

Hvordan foregår en kiropraktisk behandling?

bottom of page