top of page

Halthedsundersøgelser


Hos Haderslev Hestepraksis tilbyder vi halthedsundersøgelse ved hjælp af Lameness Locator, som er et avanceret bevægelsesanalysesystem, der med stor sikkerhed kan opdage haltheder - ikke mindst når hesten er halt på mere end et ben.


Ved hjælp af tre små sensorer, kan apparatet måle, om hesten har asymmetri i sine bevægelser. Sensorerne monteres henholdsvis på hestens kryds, i nakken og på højre forben. Herefter måler systemet, om hesten bevæger sig symmetrisk.


Asymetri i hestens bevægelsesmønster


Asymmetri i hesten bevægelsesmønster er et udtryk for, at hesten i større eller mindre grad er halt. Lameness Locator-systemet kan også registrere og identificere hvilket ben hesten er halt på. Systemet kan yderligere registrere, i hvilken fase af skridtet hesten udviser sin halthed – i tilsætningsfasen eller i afsætningsfasen.


Det overføres til et trådløst touch pad, som viser en kurve, vi bruger til at analysere hestens bevægelsesmønster.


Hvornår bruger vi Lameness Locator?


En Lameness Locator registrerer ca. 200 observationer i sekundet. Det betyder, at den opfanger selv de mindste asymmetrier i hestens bevægelser, især dem, der er svære at se med det menneskelige øje.


Netop disse små detaljer kan være dem, der har betydning for hestens præstation. Særligt for heste på et højere præstationsniveau, hvor en mindre halthed f.eks. kun kommer til udtryk i specifikke øvelser. Lameness locator er også særdeles anvendelig hos heste, som er halte på flere ben på samme tid.


Lameness Locator`en er et unikt redskab for halthedsundersøgelser hos Haderslev Hestepraksis og kan bidrage med mange detaljer - særligt ved diagnosticering af de meget lavgradige haltheder. Endelig kan systemet anvendes til vurdering af halthedsgraden før og efter anlæggelse af diagnostiske blokader, som vedbliver at være et essentielt værktøj i vores halthedsundersøgelser.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page