top of page

Kiropraktik til heste

Hestens rygsøjle består af 7 halshvirvler, 18 brysthvirvler med ribben, 6 lændehvirvler, korsbenet og 18 - 21 halehvirvler. En kiropraktors fokus er at genoprette leddenes og nervesystemets normale funktion ved at manipulere med led, muskler og bindevæv.


Brug en dyrlæge til hestekiropraktik

At kunne lokalisere, diagnosticere og behandle problemstillinger i hestens ryg korrekt kræver stor viden om hestens anatomi, fysiologi, neurologi, biomekanik og sygdomslære. Det er derfor en god idé at vælge en kiropraktisk behandler, som også er dyrlæge, da dyrlægeuddannelsen giver denne grundviden.


Fordelen ved at bruge en dyrlæge frem for lægfolk til at manipulere på din hest er, at dyrlægen betragter hesten ud fra en helhedsvurdering, og er i stand til at gennemføre en ordentlig undersøgelse med henblik på at lokalisere problemet.


Styrk ryg, lænd og overlinje på din hest

Kiropraktik er ikke kun egnet til akut-opståede problemer hos din hest. Det er også en rigtig god behandlingsform til heste i træning, hvor det ønskes at optimere dens præstationsevne. Ved at sikre fuld bevægelighed i alle led, nedsættes risikoen for muskelspændinger og hesten kan bevæge sig frit og ubesværet.


Når hestens bevæger sig optimalt, kan den også bruge sig selv optimalt. Særligt ryggen er et udsat område hos rideheste. Dette skyldes både det udstyr vi lægger på den og den vægt, den skal bære rundt på.


Det er vigtigt at ryggens og lændens hvirvler (eller ryg- og lændehvirvlerne) arbejder optimalt, så bagpartens kraft kan føres frem til forparten og hesten kan bære sig selv og sin rytter optimalt og i den korrekte holdning. Problemet opstår, når hvirvlerne roterer eller låser sig fast i en forkert position på grund af den omkringliggende muskulatur. Det kan f.eks. ske, når hestens krop bruges forkert gennem længere tid og hvor musklerne er på overarbejde. Typiske situationer, hvor låsninger opstår i hestens lænd og ryg er, når rytteren sidder skævt eller sadlen ikke passer til hesten.


Har din hest brug for kiropraktik?

Kunne din hest have gavn af en kiropraktisk behandling, er du velkommen til at ringe og bestille en tid eller få en uforpligtende snak om dens mulige udfordringer. Du er velkommen til at ringe på telefon 61617099 i hverdage mellem kl. 8 og 9 eller skrive til os på kontakt@haderslev-hestepraksis.dkbottom of page