top of page
Haderslevhestepraksis_0077.jpg

Mundhuleundersøgelse og Tandrasp

Hos Haderslev Hestepraksis går vi meget op i, at hesten har de mest optimale betingelser for at yde sit bedste. Det indebærer at hestens tænder holdes ved lige, så den kan fordøje sit foder korrekt samt at den ikke generes ved at have bid i munden. 

Vi anbefaler at alle heste får en grundig mundhuleundersøgelse min. én gang årligt.

 

Vi anvender altid mundspærre og lygte så vi kan undersøge hele mundhulen.  På den måde opdager vi tandspidser, tandkroge, ulvetænder etc. som måtte være til gene for hesten. Det er naturligt at heste udvikler tandspidser og kroge, det skyldes den måde hvorpå heste tygger deres foder. Tandspidser kan skabe sår i hestens mundslimhinde, hvilket kan være enormt smertefuldt.

 

Vi rasper både spidser og kroge væk og undersøger om der er andre forhold i munden der kan genere hesten. De unge heste der er på vej i tilridning kan have ulvetænder og eller løse tandkapper og de ældre heste kan have løse tænder pga. alderdom eller tandsygdomme. Alt dette kan du trygt overlade til os, så din hest både får en god start på sin karriere som ridehest og holdes ved lige gennem hele livet.

 

Hos Haderslev Hestepraksis anvender vi moderne elektrisk udstyr, hvilket medvirker til en skånsom og korrekt tandbehandling af din hest. Vi bedøver altid hestene ved tandraspning, det medfører en mere hensynsfuld behandling samt en bedre oplevelse for din hest. 

bottom of page