top of page
Haderslevhestepraksis_0073.jpg

Vaccination

I Danmark vaccinerer man primært heste mod influenza og tetanus (stivkrampe). Der er ingen lovkrav om vaccination, men vi anbefaler at alle heste vaccineres én gang årligt. Det betyder, at der fra sidste vaccinationsdato maksimalt må gå 365 dage til næste vaccination. ​Husk altid at medbringe hestepas i forbindelse med en vaccination. Uden stempel og underskrift fra din dyrlæge er vaccinationen ikke gyldig. 
 

Skal hesten have fri efter vaccination?


Vi anbefaler, at hesten får fri eller kun rides ganske let indenfor de første 24 timer efter vaccinationen. Og så skal der gå mindst 7 dage fra din hest er vaccineret, og til den må starte stævne. 
 

Hvordan foregår en basis-vaccination?


Det anbefales, at hesten basisvaccineres med i alt 3 vacciner:

  • Først skal den have 2 vaccinationer med mindst 21 og højst 92 dages mellemrum.

  • Herefter skal hesten have en booster-vaccination, der skal gives tidligst 5 måneder og senest 7 måneder efter den første basisvaccination. Det vil sige, at hesten skal have i alt 3 vaccinationer for at være ”basisvaccineret”.  

  • Hesten skal herefter vaccineres 1 gang årligt –  senest på årsdagen efter sidste vaccination.

 
Skal din hest gå internationalt stævne under FEI, må seneste revaccination ikke være foretaget mere end 6 måneder og 21 dage inden stævnestart. Dvs. at det er en god ide at vaccinere hesten halvårligt. Det er tilladt at deltage i stævner efter de to første basisvaccinationer er indgivet. 

 

Vaccination af drægtige hopper og føl


​Vi anbefaler at vaccinere drægtige hopper mod influenza og stivkrampe ca. 1 måned før foling. Opstart af vaccinationsprogrammet for føl anbefaler vi sker ved fravænning. Desuden er det en god ide at vaccinere drægtige hopper mod virusabort i 5., 7. og 9. drægtighedsmåned. 
 
Vaccinations-reminder


Ansvaret for at hesten er reglementeret vaccineret påhviler udelukkende rytteren/ejeren, men har du tidligere fået din hest vaccineret af os, sender vi dig selvfølgelig en påmindelse pr. mail, når tiden nærmer sig for rettidig vaccination. 

bottom of page